Sådan undgår du at gå sukkerkold på ferien og modvirker den værste ferievægt

Når vi er på ferie, så er det naturligvis for at slappe af, og det er for at nyde tilværelsen et andet sted og koble fra den hektiske hverdag. Men der er også ting, der kan ødelægge den ellers så fredelige tid. Hvis du skal ud og se en masse kulturelle ting eller lignende, så kan det nogle steder være svært at finde ordentlig mad, der kan holde dig kørende.

Det kan være, at du skal ud på længere busture på en rejse til Sardinien eller lignende, og her kan det være svært at finde ordentlige spiseforhold, der kan give dig de rette næringsstoffer til dagen. Hvidt brød og pålæg eller lignende madvarer giver ikke de bedste forhold til, at kroppen kan fungere optimalt, og du kan derfor ende med at skulle spise flere gange, end du normalt gør. Derfor kan du også komme ud for, at du kommer hjem med ekstra vægt i bagagen.

I denne artikel vil vi kigge lidt på, hvordan proteinbarer kan give dig en bedre ferie, hvordan det kan være med til, at du undgår at gå sukkerkold, og hvordan det kan være med til, at du undgår den værste ferievægt, der nogen gange kommer med hjem fra rejsen.

God mæthedsfornemmelse

Helt generelt så giver et højt proteinindtag en god mæthedsfornemmelse, så når du spiser en proteinbar, så får du en masse proteiner, som kroppen bruger længere tid til at omdanne. Det vil sige, at du får en mæthedsfølelse i længere tid.

Det hvide brød, pasta og ris, som du ofte får tilbudt i løbet af dagen i især de sydlige lande, giver dig ikke den samme lange mæthedsfornemmelse, selvom det naturligvis kan være lækkert.

Du skal selvfølgelig stadig have mulighed for at afprøve det lokale køkken, men når du står og skal have en hurtig snack, så er der ofte ikke så mange andre muligheder end en sandwich lavet på hvidt brød. Her kan en proteinbar give dig hurtig energi, og den kan give dig en følelse af mæthed, der holder længere, da proteinerne giver din krop noget at arbejde med.

Du holder blodsukkeret stabilt

Proteiner fra proteinbarer er også med til at holde dit blodsukker stabilt. Når dit blodsukker er stabilt, så vil du heller ikke få en følelse af, at du bare må have noget at spise. Du vil opleve, at du ikke behøver at spise hele tiden, og du vil opleve, at du har mere stabil energi og humør i løbet af ferien.

Du undgår at gå sukkerkoldt med proteinbarer

På samme måde som proteinbarer er gode til at holde blodsukkeret stabilt, vil de også kunne sørge for, at du ikke oplever at gå sukkerkoldt. Hvis du, som eksempel, er ude på tur et sted, hvor der ikke er nogle restauranter eller butikker, så kan en proteinbar være rigtig god til at give dig fornyet energi.

Ferievarmen kan snige sig ind lige pludselig, og appetitten kan nogle gange halte. Derfor er det ikke unormalt, at vi glemmer at spise i løbet af dagen, og hvis vi glemmer at spise, kan kroppen pludselig løbe tør for energi. Med en proteinbar i tasken kan man undgå dette, da den vil give kroppen det, den har brug for lynhurtigt.

Der er ikke altid de bedste muligheder for morgenmad

Når du er på ferie til de sydlige lande, så er det ikke altid, at der er de bedste forhold i forbindelse med morgenmaden. Morgenmad er ikke altid en normal ting i disse lande, og derfor vil du måske opleve, at det er sparsomt med tilbud. Her kan en proteinbar igen bruges som alternativ til morgenmaden, så du sørger for at få den rette mængde energi fra morgenstunden. 

Modvirker den værste ferievægt

Ligesom vi har været inde på, at de holder blodsukkeret stabilt, og de kan bruges som alternativ til den kulhydratholdige mad, der tilbydes, så kan de også være med til, at du undgår den værste ferievægt.

Netop fordi at dit blodsukker vil blive holdt stabilt, vil du opleve at spise mindre, og med den forlængede mæthedsfølelse, som ikke kommer fra de hurtige kulhydrater, vil der også gå længere tid mellem tidspunkterne, du spiser.

Derudover bruger kroppen ekstra energi på at omsætte proteiner, så de kan bruges af kroppen. Du skal selvfølgelig ikke bare spise løs af proteinbarer, som den eneste ting, men du kan bruge dem som et alternativ, når der ikke er mange andre gode muligheder.

Samtidig kan de også bruges, så du får ekstra protein, hvis du nu har lyst til at træne løbende på din ferie. Dermed giver du din krop nogle proteiner, som kan få din krop til at restituere bedre.

Pak kufferten med proteinbarer

Pak kufferten med gode proteinbarer, så du får de bedste forhold under din ferie. En ferie skal naturligvis nydes, og man skal ud og opleve nogle ting. Man skal spise lokalt mad, og man skal drikke de lokale drikke. Men du behøver ikke at vælge lokalt til alle måltider og til alle snacks. I hvert fald ikke hvis du vil give din krop de bedste muligheder.

For at opsummere hvad proteinbarer er gode til:

Du undgår at gå sukkerkoldt, du får stabilt blodsukker, de er gode som supplement om morgenen, de modvirker den værste ferie vægt, og de kan være gode til efter ferietræning.


 

Menu
Top